Feest organiseren

Oud-Hollandse spelletjes voor op een kinderfeestje. Ken jij ze nog?

Oud-Hollandse spelletjes voor op een kinderfeestje. Ken jij ze nog?

Wil je graag een kinderfeestje organiseren bij jou thuis? Dan zou ik dat vooral doen! Een kinderfeestje met oudhollandse spelletjes wordt ook veel aangeraden door mensen. Zo’n feest is makkelijk te organiseren, en kun je op iedere plek doen. Je zal zien dat de kinderen zich vermaken en veel lachen.

Thuis een kinderfeestje organiseren

Het eerst gegeven kinderfeestje begint meestal heel eenvoudig. Gewoon gezellig met een paar jongens en meisjes taart eten, cadeautjes uitpakken en vervolgens spelletjes gaan spelen. Vaak is er bij een kinderfeestje een thema. De spelletjes die er dan gespeeld worden zijn voornamelijk oudhollandse spelletjes. Maar welke oud hollandse spelletjes zijn er tegenwoordig allemaal nog die een beetje populair zijn?

Je kent het vast wel spijkerpoepen

Ongetwijfeld dat je het spel spijkerpoepen nog wel kent. Het spel wordt gespeeld met een fles, koord en een grote spijker. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Je hoeft alleen maar het koord om de middel te doen en ervoor zorgen dat er aan de achterkant een lang stuk met een spijker hangt. Vervolgens mag het kind proberen de spijker in de fles te krijgen. Hierbij mogen natuurlijk geen handen gebruikt worden.

Het populaire spel koekhappen

Koekhappen. Dat is zeker weten een gouden oude maar het spel blijft leuk! Je kan het spel namelijk in verschillende varianten spelen. Je kunt ervoor kiezen om een plakje ontbijtkoek, dropsleutel, donut en nog vele andere soorten aan een koordje te hangen. Vervolgens kan diegene proberen te happen. Het spel kun je makkelijk en moeilijk maken, door zonder of met een blinddoek om te spelen.

De stoelendans

De meeste kinderen vinden het spel stoelendans erg leuk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn stoelen en muziek. Om het spel te kunnen spelen maak je van de stoelen een kringetje. Zorg er wel voor dat de zitting naar buiten staat. Hierdoor kunnen de kinderen eromheen lopen. Zet de muziek aan, zodra de muziek wordt gestopt moeten de kinderen op een stoel gaan zitten. Haal na iedere stop van de muziek telkens een stoel weg. Degene die als enige een stoel heeft is de winnaar!

Een bingospel spelen

Een bingospel spelen aan de hand van de activiteiten op het kinderfeestje. Maak een bingokaart met de activiteiten van die dag. Aan de hand daarvan ga je bingo spelen zoals wie als eerst het bovenste of onderste rijtje vol heeft wint een prijsje en dat kun je ook voor de volle kaart doen.

Meer te wete komen

geslaagd

accesoires

Buurtfeest