Feest organiseren

Een buurtfeest organiseren. Op welke manier pak je dat aan?

Een buurtfeest organiseren. Op welke manier pak je dat aan?

De meeste buurtfeesten die er georganiseerd worden gaan altijd volgens de standaard ideeën. Toch zijn er veel meer mogelijkheden dan alleen maar de standaard ideeën voor een buurtfeest. Als je van plan bent om een buurtfeest te organiseren, organiseer dan een onvergetelijk buurtfeest. Hiervoor moet je wel een speciaal thema kiezen.

Het thema bedenken voor jou buurtfeest

Bedenk een speciaal thema voor jou buurtfeest. Bedenk eens goed waar eigenlijk jouw buurt nu om bekend staat. Of bedenk waar de buurtbewoners het meest mee in de smaak zal vallen? Misschien heb je wel buurtbewoners die muzikaal zijn. Dan zou je een soort van karaoke evenement van kunnen maken. Het kan ook zijn dat iedereen wel van gekke dingen houdt, kies dan voor een foute party.

Spelletjes spelen tijdens het buurtfeest

Het kan zijn dat je in een buurt woont waar veel gezinnen zijn met jonge kinderen. Dan is het leuk om allerlei spelletjes te gaan doen. Dan zou je voor de oudhollandse spelletjes kunnen gaan zoals stoelendans, spijkerpoepen, sjoelen en nog veel meer. Je zou ook iets speciaals kunnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld een Mexicaans feest geven met als spel pinatas of ga voor een Chinees feest met de leukste lampion versieren. Er zijn genoeg spelletjes voor een buurtfeest.

Hoe organiseer je een buurtfeest?

juiste manier samen te werken kun je in rap tempo iets op tafel hebben liggen. Het is belangrijk om uitnodigingen te versturen naar jouw buurt. In de uitnodiging is het handig om een eindtijd aan te geven. Hierdoor zullen mensen daar rekening mee gaan houden. Maar niet alleen een uitnodiging is van belang er zijn nog veel meer punten belangrijk om te regelen voor een buurtfeest namelijk:

  • Zorg ervoor dat je een schatting hebt hoeveel mensen er komen. Hierdoor kun je rekening houden met de zitplaatsen.
  • Denk eraan dat er voldoende activiteiten te doen zijn voor de kinderen.
  • Met een buurtfeest moet de buurt ook leuk aangekleed zijn. Zorg dus voor versiering.
  • Voldoende eten en drinken aanschaffen is belangrijk. Als er niet voldoende is zal je merken dat de mensen sneller weg zijn. Doordat de mensen langer blijven zullen ze een band met elkaar opbouwen.

Meer te wete komen

geslaagd

accesoires

kinderfeestje